Op 12 mei begaven we ons opnieuw op pad voor onze tweede trainingswandeling, dit keer onder leiding van Thomas. Zijn keuze voor de route viel op het prachtige domein “de Wolfsputten” in Dilbeek. Dit domein staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en gevarieerde terreinen, perfect voor een uitdagende wandeling. De Wolfsputten bieden een mix van bosrijke paden, open velden en kronkelende beekjes, waardoor het een ideale locatie is om te verkennen.

De wandeling besloeg een afstand van ongeveer 10 kilometer en we deden er ongeveer 2u over, waarbij we de paden doorkruisten met een gemiddelde snelheid van ongeveer 5,0 kilometer per uur. De snelheid was deze keer iets trager gezien het terrein dit keer wat uitdagender was, met talrijke heuvels en modderige wegen die onze voortgang bemoeilijkten.

Tijdens onze tocht kwamen we verschillende medewandelaars en -lopers tegen, waaronder een paar die we zelfs meerdere keren passeerden. Eén van hen vergat ons echter de eerste keer te groeten, maar na een lichtelijk sarcastische opmerking van Seba, kregen we bij de tweede ontmoeting toch een vriendelijke groet. Het lijkt erop dat onze aanwezigheid niet onopgemerkt blijft!

Onderweg stopten we regelmatig bij enkele hoogtepunten van het gebied, waaronder een indrukwekkend uitzichtplatform met een panoramisch zicht over een uitgestrekte weide. Hoewel we het met een knipoog vergeleken met de Vlooybergtoren, was het uitzicht toch werkelijk adembenemend.

Het was niet alleen een uitdaging voor onze benen, maar ook voor onze lachspieren. Tijdens de wandeling deelden we grappen en anekdotes, en leerden we zelfs iets nieuws. Thomas wees ons op een specifieke struik die alles begon te overwoekeren langs het pad, en de enige manier om deze onder controle te krijgen was door schapen in te schakelen. Een interessant weetje dat we niet snel zullen vergeten!

Deze keer waren we ook beter voorbereid: iedereen had voldoende water bij zich en droeg de juiste schoenen, wat onze ervaring des te comfortabeler maakte.

Al met al was het een avontuurlijke en uitdagende dag, die ons dichter bij ons doel van de 100 kilometer bracht. We kijken al uit naar de volgende uitdaging op onze reis!