Hey allemaal! We zijn terug met een verslag van onze allereerste trainingstocht voor de 100km Dodentocht. Het was een geweldige start van onze voorbereiding, en we willen graag onze ervaringen en avonturen met jullie delen.

Onze eerste wandeling was iets meer dan 10 km lang, en we legden deze afstand af in 1 uur en 58 minuten. Dat betekent dat we een gemiddelde snelheid van ongeveer 5,4 km/u hebben behaald. Niet slecht voor een eerste poging, toch?

Seba had de route uitgestippeld, gebaseerd op een toer die hij ooit liep toen hij in 2017 trainde voor een marathon. We vertrokken vanuit Gooik en liepen langs Eizeringen en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. Het was een prachtige route door het hart van het Pajottenland. Tijdens de wandeling kwamen we langs een aantal klanten van Thomas, van wie hij de tuin onderhoudt. Het was leuk om even te stoppen en een praatje te maken.

Thomas was vooral onder de indruk van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. Deze kerk is echt speciaal vanwege zijn indrukwekkende architectuur en historische waarde. De kerk staat bekend om haar gotische stijl en de prachtige glas-in-loodramen die een bijzonder lichtspel creëren binnenin. Daarnaast passeerden we een oude kerkdeur die nog steeds als poort wordt gebruikt, iets wat Thomas bijzonder fascinerend vond.

Tijdens de wandeling vertelde Thomas ook een grappige anekdote over zijn zoon en dochter. Hij is enorm trots op zijn zoon omdat hij zijn dochter verbeterde toen zij de Basiliek van Halle een kerk noemde. Het lijkt erop dat de kennis over kerken en basilieken goed in de familie zit!

Wat betreft de voorbereiding voor onze wandeling, die was nog niet helemaal optimaal. Thomas had gewone sneakers aan en was vergeten om drinken mee te nemen. Gelukkig zijn we met z’n tweeën op pad, dus ik had extra water bij me. Na bijna twee uur wandelen kwamen we moe maar voldaan terug bij ons startpunt in Gooik. Het was tijd voor een welverdiend drankje. We voelden ons trots op onze eerste trainingstocht en kijken ernaar uit om onze volgende uitdaging aan te gaan.

Onze eerste trainingstocht was een groot succes en een geweldige start van onze reis naar de 100km Dodentocht. We hebben genoten van de prachtige landschappen, de historische gebouwen en de leuke gesprekken onderweg. Blijf ons volgen voor meer updates over onze voorbereidingen en avonturen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


Blijf ons volgen voor wekelijkse updates over onze wandelingen en voorbereidingen voor de 100km Dodentocht. Heb je vragen of tips? Laat het ons weten in de reacties!

Tot de volgende keer,
Seba en Thomas