Menu

Waarom een website?

Ging jij onlangs ook op zoek naar een kiné of een leuk restaurant? De meeste mensen, en jij waarschijnlijk ook, gaan hiervoor eerst online op zoek. Op die manier als onderneming gevonden worden door potentiële klanten, kan enkel via jouw website. Jouw website moet er ook aantrekkelijk, modern en professioneel uitzien, om te zorgen voor een goede eerste indruk bij uw toekomstige klanten.
Maar een website kan ook véél meer zijn dan een online visitekaartje. Wil je events organiseren en mensen zich laten inschrijven? Wil je jouw producten online verkopen? Wil je een ledenbestand aanmaken en uw klanten regelmatig op de hoogte houden van de nieuwigheden in uw onderneming? Wil je een blog bijhouden om allerlei zaken te delen met uw klanten? Wil je uw klanten enquêtes of testen laten invullen? Dit en zoveel meer kan gewoon via uw eigen website. En zeg nu zelf: het oogt toch zoveel professioneler om met uw klanten te communiceren vanuit info@uw-onderneming.be, dan vanuit een gmail of hotmail adres, niet?

Wat kost een website?

Overtuigd hoe nuttig een website kan zijn? Dan is de volgende logische vraag: wat zal dat kosten? Gezien elk project en onderneming uniek is, is het moeilijk om hier een generieke prijs op te plakken. Doen we dat wel, riskeer je om ofwel te betalen voor zaken die je niet nodig hebt, ofwel functionaliteiten te missen die absoluut nodig zijn voor jouw project. Daarom kiezen we er bij JVP Web Solutions voor om eerst te luisteren naar wat je nodig hebt en op basis daarvan de formule en de gepaarde kostprijs voor te stellen die past bij uw project. Je zal steeds op voorhand weten wat te verwachten en de kans krijgen om aan de formule te sleutelen indien deze niet past bij uw budget.
Hieronder vind je een indicatie van de kostprijs afhankelijk van de categorie waarin jouw project valt. Te beginnen met de vaste kosten die altijd gepaard gaan met een website, gevolgd door indicatie van de kost naargelang de categorie van jouw website.

Vaste kosten

Om uw website bereikbaar te maken vanuit de hele wereld, heb je 2 zaken nodig: server-ruimte (om uw website op te laten draaien) en een domeinnaam die bij uw onderneming past (het adres van de website). Dit kan je zelf bekomen bij een provider als Alfanet of Combell. Heb je dat nog niet, kan je dit ook bekomen via ons aan voordelige prijzen of kunnen we u raad geven om het pakket te kiezen dat past bij jouw project. De kostprijs hiervan hangt natuurlijk af van hoe zwaar uw website moet worden, maar reken hier op 60€ à 120€ per jaar*.

Informatieve basiswebsite

De perfecte keuze voor een starter of iemand die een bedrijf heeft in bijberoep. Een online vitrine dat toont wie je bent en wat je precies doet. En dit aan een lage kostprijs. Hierbij ontwerpen we samen met u één of meerdere pagina's en integreren we uw online identiteit (logo, kleuren, foto's, socials...). Deze website kan je na oplevering niet zelf aanpassen. Kleine aanpassingen kunnen door ons wel nog uitgevoerd worden. Voor een informatieve basiswebsite moet je rekenen op een éénmalige kost van 150€ à 250€*.

Functionele Pro website

Voor de kleine zelfstandige of onderneming. Een betaalbare, professionele website dat betrouwbaarheid uitstraalt, wat het vertrouwen van bezoekers vergroot. Klanten associëren een professionele website met een betrouwbaar bedrijf en dit draagt dus bij aan de geloofwaardigheid van jouw merk. Naast het ontwerp van één of meerdere pagina's, gaan we samen op zoek naar wat je exact nodig hebt voor jouw onderneming. Denk bvb. aan een blog, events organiseren, online betalingen aanvaarden... Je kan na oplevering zelf nog het één en ander aanpassen en kan uiteraard ook rekenen op onze diensten voor kleine aanpassingen. Voor een functionele pro website moet je rekenen op een éénmalige kost van 300€ à 500€*.

Volwaardige Expert website

Voor de kleine zelfstandige of onderneming die meer nodig heeft dan enkel een website. Even professioneel en betrouwbaar als een Pro website, maar met veel meer functionaliteiten zodat deze uitgroeit tot een echte webportal voor uw onderneming. Zo breidt je jouw website uit met een webshop, een kalender, ledenbeheer, subsites... of om het even welke andere functionaliteit dat je nodig hebt voor uw onderneming. En dit allemaal vanaf de homepagina van jouw webportal. Nog meer dan bij de andere categoriëen geldt hier dat de kostprijs sterk afhangt van de behoefte. Daarom zullen we eerst tot in de puntjes uitzoeken wat je nodig hebt en op voorhand een prijs overeenkomen. Daar wijken we niet van af. Reken hiervoor een budget vanaf 500€*.

Wat is altijd inbegrepen?

Los van het type website dat je nodig hebt, zal je steeds kunnen rekenen op het volgende:

  • Advies bij het kiezen van en communiceren met een provider
  • Het online brengen van jouw website
  • Eén of meerdere e-mail adressen voor je domeinnaam. Deze kunnen autonoom beheerd worden of doorverwezen worden naar een bestaand adres
  • Kleine aanpassingen na oplevering (minder dan 15min/week) worden steeds gratis uitgevoerd
  • Regelmatige backup's van uw website

Wat na oplevering?

Het online brengen van een website wordt bij JVP Web Solutions beschouwd als een project. Dit betekent dat na de oplevering, de samenwerking in principe stopt. We geven jou alle nodige log-in, passwoorden en een duidelijke uitleg om zelf jouw site te kunnen beheren en dan is het aan jou.
Betekent dit dat we je vanaf dan volledig aan u lot overlaten? Natuurlijk niet! We zorgen ervoor dat wat opgeleverd werd, blijft werken en kleine aanpassingen (minder dan 15min/week) kunnen nog steeds gratis door ons uitgevoerd worden. Daarnaast bieden we een aantal formules aan waarbij we (een deel van) het beheer van jou website op ons nemen. Hiervoor moet je rekenen op een prijs van 20€ à 50€ per maand*, afhankelijk van wat je van ons verwacht.

Wat moet je kiezen?

Als starter, beginnende zelfstandige of vereniging is het soms moeilijk om onmiddellijk te weten wat je exact nodig hebt. Daarom is het, als je met ons samenwerkt, perfect mogelijk om te starten met een kleine basiswebsite en deze gaandeweg uit te breiden met meer en meer pagina's en/of functionaliteiten. Voordat we starten met de uitbreiding, krijg je steeds een duidelijk beeld van wat je kan verwachten en wat het kan kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

*De vermelde prijzen zijn louter indicatief.